Glutenfri sandwichbrød
Jeg har lige taget disse lækre glutenfri sandwichbrød ud af ovnen. Jeg savnede virkelig at få godt sandwichbrød da jeg lige havde fået cøliaki, fordi dem man købte var meget triste og dem jeg bagte blev ofte meget tunge.
Men disse er af de gode slags. De er lette og bløde og smager dejligt. De er dejlige at have i fryseren, så man kan lave en sandwich til madpakken eller for at lave en nem frokost en aften, hvor man ikke lige har overskud til at lave aftensmad. Hvis man også undgår lactose, så kan man bare skifte smørret ud med plantemargarine.
Har du lyst til at bage disse, så er opskriften her:
Glutenfri sandwichbrød
Ingredienser:
giver 10 stk.
- 4,5 dl lunket vand (ca. 38-39 grader)
- 30 g Fiberhusk
- 15 g gær
- 2 tsk flagesalt
- 1,5 tsk honning
- 1 1/2 spsk. æblecidereddike
- 40 g smør
- 4 æg
- 1,5 dl olivenolie
- 225 g fuldkornsrismel
- 60 g majsstivelse
- 60 g kartoffelmel
- 50 g havremel
- 50 g glutenfri havregryn
- lidt kulør eller carobpulver til at give brødet farve
Fremgangsmåde:
- Bland fiberhusk og det lunkne vand i røremaskinen og lad det blive til gele, ca. 5 min. Pisk det efterfølgende i ca. 3 min. (hvis du ikke har røremaskine kan man også bruge el-pisker og så bare benytte dejkrogene.)
- Tilsæt æblesidereddiken, salt, honning, smørret og gæren og pisk det sammen til det bliver en samlet masse.
- Pisk et æg i ad gangen.
- Hæld resten af ingredienserne i og rør indtil alt er inkorporeret i dejen og den er blød og smidig.
- Lad dejen hæve i 1 time.
- Brug en spiseske og tag ca. 2 store spsk. fuld dej til et sandwichbrød og form det således at det bliver aflangt. Tryk det fladt med hænderne, da brødet vil hæve op under bagning. Læg brødene på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys sandwichbrødene med lidt rismel og bag i ca. 20 min på 225 grader.
- Lad brødene køle af i ca. 30 min før der skæres i dem. Dette er vigtigt, da glutenfrit bagværk fremstår klægt, hvis ikke det får lov til at køle af inden der skæres i det.
Velbekommen.
tip: Brødet smager rigtig godt med salatblade, tunsalat og tomat.
Hvad kan man udskifte majsstivelse med, da jeg ikke tåler majs ?
Hilsen Pia
Hej Pia,
Jeg ville prøve og skifte den ud med kartoffelmel eller tapiokastivelse.
– mvh Unn