Glutenfri og lactosefri valnøddeboller

Glutenfri og lactosefri valnøddeboller

Jeg har lige afprøvet disse glutenfri og lactosefri valnøddeboller og de blev ret lækre, hvis jeg selv skal sige det! De er rustikke og smagfulde med en lækker pift af valnødder. De er nemme at lave og kræver bare at man giver dem lidt tid til at hæve. De er perfekte til en oste/peberfrugt mad, mums! Hvis man ikke får spist alle samme dag, så fryser man dem bare, og varmer dem op på 150 grader i ca. 10 min, når man får lyst til en. Her er opskriften:

Glutenfri og lactosefri valnøddeboller

Ingredienser:

  • 6 dl koldt vand
  • 25 g gær
  • 1 tsk. sirup eller honning
  • 1 spsk. æblecider eddike
  • 1 æg
  • 1,5 tsk. salt
  • 75 g hakkede valnødder
  • 30 g sesamfrø
  • 30 g græskarkerner
  • 70 g majsmel
  • 95 g boghvedemel
  • 200 g fuldkornsrismel
  • 45 g rismel
  • 30 majsstivelse
  • 22 g fiberhusk eller loppefrøskaller

Fremgangsmåde:

  1. Pisk vand, gær og honning sammen i en skål og lad det stå et par minutter, mens du vejer alle de tørre ingredienser af og blander dem godt i en skål for sig.
  2. Pisk eddike og æg i væsken.
  3. Brug din håndmikser med dejkroge. Tilsæt melblandingen til væsken på en gang og rør godt. Rør dejen i nogle minutter, til den er jævn og blød.
  4. Lad dejen hæve i ca. 2 timer under et tørt klæde.
  5. Drys lidt mel på bordet og vend dejen ud herpå. Del dejen i 8 stykker og form dem til boller. Tryk eller rul hver bolle ud, så den er flad og tynd (ca. 1½ cm.) Læg bollerne på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve i 30 min.
  6. Inden bollerne sættes i ovnen, pensles de med koldt vand eller æg og drysses med sesam.
  7. Bag bollerne i 25-30 min. ved 225°C.
  8. Lad bollerne køle næsten helt af inden de skæres.
    Hvis du har travlt, kan du bruge lunkent vand og nøjes med at lade bollerne hæve i 45-60 min.

glutenfri og lactosefri valnøddeboller

 



1 thought on “Glutenfri og lactosefri valnøddeboller”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *