Glutenfri blondie kage med flødeboller, syrlig creme og bær
Denne lækre glutenfri blondie kage bagte jeg på min fødselsdag. Jeg ville gerne lave en kage med en bund af hvid chokolade og så en creme og lækre bær ovenpå. Jeg har fået inspiration fra denne blondie opskrift, som ligger på bloggen cutecarbs.com, hvor der findes de lækreste søde sager – den er virkelig et besøg værd. Jeg har lavet den nogle gange før da jeg kunne spise gluten og den er SÅ lækker.
I denne opskrift har jeg skiftet melet ud med min egen glutenfri melblanding, undladt rabarberne, puttet lidt mindre sukker i og brugt en rund form istedet for en kasserolle. Ud over cremen og bærrene ovenpå har jeg knust flødeboller, som bliver lagt på bunden før creme og bær puttes ovenpå – mums. Her er opskriften:
Glutenfri blondie kage med flødeboller, syrlig creme og bær
Ingredienser:
- 180 g hvid chokolade
- 180 g smør
- 120 g all purpose glutenfri mel (eller anden glutenfri melblanding til kager fx. Amo’s)
- 160 g rørsukker
- 3 æg
- 1/2 tsk vaniljepulver
- en knivspis salt
Pynt:
- 4-6 glutenfri flødeboller
- ca. 400 g jordbær
Creme:
- 2 1/2 dl skyr
- 2 1/2 dl fløde
- 1/3 tsk vaniljepulver
- 1 tsk florsukker
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 190 grader. Smørret smeltes i en gryde. Når smørret er smeltet, tilsættes den hvide chokolade og røres indtil chokoladen er smeltet og godt sammenblandet. I en skål piskes æg, sukker og vaniljepulver til luftig masse. Bland derefter melet i blandingen og derefter chokoladesmør blandingen i. Beklæd en rund form på 22-24 diameter og hæld dejen i. Bag kagen i ca. 35-40 min. Jeg plejer at prikke med en træpind i kagen, og hvis der ikke kommer dej på pinden, er den færdig.
Lad kagen køle helt af. Den skal være helt kold før det andet indhold puttes på.
Pisk i mellemtiden fløden stiv og bland derefter skyr, florsukker og vaniljepulver i fløden.
Når kagen er klar til at dekoreres:
Knus flødebollerne og læg dem ovenpå bunden. Hæld cremen udover bunden og flødebollerne og afslut med at pynte med jordbær.
Håber kagen falder i god smag 😉