Glutenfri bananmuffins
Jeg synes at disse glutenfri bananmuffins er nogle af de bedste du kan finde. De er svampede og så er der caramel og mørk og hvid chokolade stykker i dejen, som gør dem ekstra lækre. De er hurtige at bikse sammen og er velegnede til at fryse. Man kan også vælge at putte noget frosting ovenpå, f.eks. noget kakao smørcreme, hvis de skal gøres endnu finere til en speciel anledning. Men det har jeg valgt ikke at gøre denne gang, da jeg synes at de smager rigtigt godt bare i sig selv.
Hvis man ikke har de mel ingredienser jeg bruger i denne opskrift, så ville jeg også mene at andre glutenfri mel blandinger ville kunne bruges. Kig ind på glutenfri mel siden, der er en vejledning til hvordan man kan blande sine egne mel blandinger ud fra hvilke mel man selv synes bedst om.
Glutenfri bananmuffins
Ingredienser:
- 125 g blødt smør
- 225 g rørsukker
- 4 æg
- 3 store bananer
- 1 dl kærnemælk
- 50 g glutenfri havregryn
- 1 1/2 tsk natron
- 1 tsk vaniljepulver eller halv vaniljestang eller 1 1/2 tsk vaniljesukker
- 1 knivspids salt
- 125 g fuldkornsrismel
- 50 g tapiokastivelse eller kartoffelstivelse
- 50 g majsstivelse
- 100 g hakket mørk chokolade
- 100 g caramel stykker (jeg købte dem fra Søstrene Grene, billede er nederst)
- 50 g hakket hvid chokolade
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Pisk det bløde smør sammen med rørsukkeret.
- Pisk derefter et æg i af gangen til det er en luftig masse.
- Mos bananerne og rør dem, havregrynene og kærnemælken i æg/sukker/smør blandingen.
- Vend derefter de hakkede chokolade og caramel stykker i blandingen.
- Sigt melet og rør det i dejen til det er godt indarbejdet.
- Brug en spiseske og fyld muffinsformene ca. 2/3 (jeg fyldte ca. 2 spiseskeer – se billede for neden)
- Bag dem i ca. 15 min.