Glutenfri pølsehorn med spinat
Disse glutenfri pølsehorn er perfekte i madpakken eller at have med til skovturen. Spinaten gør brødet lidt sundere med nogle ekstra fibre og så har jeg brugte havre og majsmel sammen med kartoffelmel, for at få et lidt mere næringsrig brød end hvis der kun blev brugt rismel og stivelse.
Man selv vælge hvilke pølser man bruger. Jeg lavede halv med almindelig pølser og halv med ostepølser, mums! Kyllingepølser er også en idé, hvis man er mere til det end svinekød.
Dejen giver ca. 24 pølsehorn, velbekommen ?
Glutenfri pølsehorn med spinat
Ingredienser:
- 4 dl lunkent vand
- 1 pk tørgær (11 g)
- 1 spsk fiberhusk
- 125 g fint hakket spinat
- 1 tsk flydende honning
- 1 spsk olie
- 1 spsk æblecidereddike
- 150 g havremel
- 200 g kartoffelmel
- 100 g majsmel
- 1 tsk. salt
Fyld:
- ca. 2 pk steff pølser
- ketchup
Fremgangsmåde:
- Bland vand og tørgær sammen og lad stå i 10 min.
- Hak spinatet og bland det i gærvandet sammen med fiberhusken og rør godt.
- Hæld den flydende honning, olie og æblecidereddike i og rør rundt.
- Bland alt melet sammen og saltet og hæld i lidt af gangen.
- Når alt melet er indkorporeret, rør så i ca. 10 min i røremaskinen på lidt høj hastighed.
- Lad hæve i 1 time.
- Hæld mel på bordet og hæld dejen ud på det. Hæld lidt mel over dejen og ælt den lidt sammen så den ikke hænger fast i bordet.
- Del dejen i 3 stykker.
- Rul hvert dejstykke ud i en cirkel som du skærer i 8 trekanter.
- Læd pølsen på midten. Sprøjt lidt ketchup langs den og rul dejen rundt om den.
- Lad pølsehornene hæve i 1/2 time, pensl med æg og bag ved 200 grader varmluft i 20 min.
Har du et alternativ til spinat? Måske mere mel? 🙂
Hej Ata,
Undskyld jeg først svarer nu, har lige set din kommentar. Men jeg tænker at gulerødder kunne fungere, samme mængde ellers mere mel ja 🙂