Julemarengs med karamel og pebermyntesmag
Julemarengs med karamel og pebermyntesmag – mums det er godt!
De er flotte, sjove at lave, og så smager de virkelig godt 😀 Nu er det snart juleaften og jeg glæder mig til at sætte tænderne i dem resten af julen.
Jeg er meget glad for karamel og pebermytesmag, så jeg tænkte at det ville være sjovt at prøve denne smagskombination i marengs, og det fungerede også rigtig godt. Det gør jeg igen! Så kan man bare bruge andre farvekombinationer når det ikke er jul længere.
Håber de falder i lige så god smag hos jer 😀
Ingredienser:
- 4 æggehvider
- 300 g flormelis
- 1 spsk æblecidereddike
- 3/4 tsk pebermynte ekstrakt (dr. Oetker)
- 1 tsk karamel ekstrakt (dr. Oetker)
- grøn pastafarve
- rød pastafarve
Fremgangsmåde:
- Pisk æggehviderne til de begynder at skumme
- Hæld flormelisen i lidt ad gangen, imens du pisker videre
- Når æggehviderne er blevet næsten stive hældes æblecidereddiken, karamel- og pebermynte ekstrakt i imens du pisker videre
- Marengsmassen skal danne toppe og når man vender skålen på hovedet, skal den være så fast at den ikke flytter sig – jeg brugte en almindelig el-pisker og det tog ca. 15 min. før den var fast nok (hvis man bruger maskine tager det nok mindre tid.
- Tag en sprøjtepose og stil den i en høj beholder (jeg brugte en vandkande)
- Dyp en tandstik eller træpind ned i pastafarven og lav tynde striber op langs sprøjteposen (jeg lavede fire, to af hver farve)
- Put marengsen i en anden sprøjtepose og sprøjt marengsen ned i sprøjteposen hvor farven er kommet på
- Lav små marengstoppe på en bageplade beklædt med bagepapir og lad toppene stå i 20-30 min. før de bages i 60-70 min. på 100 grader.