Glutenfri müsli med vanilje
Lækker og nem at lave – det er lige hvad denne glutenfri müsli med vanilje er. Kun 6 ingredienser kræves for at lave den og så tager den kun 10-15 min at lave.
Der er ikke mange glutenfri müsli varianter at vælge imellem i butikkerne og så koster de ofte ret meget for en meget lille portion, så jeg foretrækker at lave den selv. Så kan man også lave den liiige som man bedst kan lide den.
Jeg kan godt lide min müsli ret simpel uden tørrede frugter og for mange nødder, så denne her müsli er ret enkel, men det er nemt at tilføje ekstra nødder og tørrede frugter, hvis man ønsker det. Så skal man bare huske at tilføje lidt mere olie/honning.
Hvis man er én af dem der ikke tåler havre, så kan man sagtens skifte havregrynen ud med hirseflager istedet.
Ingredienser:
Giver ca. 6 dl müsli
- 3 dl glutenfri havregryn
- 0,5 dl græskarkerner
- 1 dl hakkede mandler
- 4 spsk akacie honning
- 2 spsk neutral kokusolie
- 1 tsk vaniljesukker
Fremgangsmåde:
- Smelt kokusolie og honning på en pande ved middelvarme.
- Hak mandlerne.
- Hæld havregrynene på panden, og rør til honning og olie er blandet godt ind i havregrynene.
- Hæld de hakkede mandler, græskarkerner og vaniljesukker i havregrynene og rør ind imellem i blandingen i ca. 7-10 min.
- Tag af varmen og lad køle helt af, inden du putter müslien i en lufttæt beholder.
Jeg har også en anden opskrift på glutenfri müsli, hvis det skulle friste, som du kan finde her.