Skovbærdrøm – glutenfri mousse kage

Skovbærdrøm – glutenfri mousse kage

Skovbærdrøm, har jeg valgt at kalde denne glutenfri moussekage – fordi det er virkelig en af de lækreste kager jeg har lavet længe. Jeg har både afprøvet den med mælkeprodukter og som laktosefri, og den har været virkelig god begge gange. Så jeg har angivet hvad man skal bruge, hvad enten man ønsker den at være laktosefri eller ej.

Bunden er saftig og smagfuld og sammen med kombinationen af vanilje og skovbærmousse er den lækker frisk og ikke tung og sød.

Så hvis I mangler idéer til hvad desserten skal være til 1.påskedag, så er denne mit bud. Jeg håber den falder i lige så god smag hos jer som hos mig.

God påske til jer alle :-))

Ingredienser:

Mandelbund:

  • 115 g mandler
  • 165 g blødt smør, laktosefrit smør eller plantesmør
  •  135 g rørsukker
  • 35 g flormelis
  • 2 æg
  • 40 g glutenfrit mel (jeg har både prøvet at bruge Amo’s glutenfri mel blanding til kager, Doves plain white flour og fuldkornsrismel)

Vaniljemousse:

  • 1 tsk vaniljepasta eller korn fra én vaniljestang
  • 4 husblas
  • 4 pasturiserede æggeblommer
  • 3 dl soyafløde eller almindelig fløde
  • 65 g rørsukker

Skovbærmousse:

  • 250 g skovbær
  • 4 husblas
  • 2 spsk rørsukker
  • 3,5 dl soyayoghurt eller almindelig naturel youghurt
  • 2,5 dl soyafløde eller almindelig piskefløde

+ f.eks. friske jordbær og krymmel til pynt.

Fremgangsmåde:

Mandelbund:

  1. Sæt ovenen på 175 grader varmluft.
  2. Blend mandlerne til mel.
  3. Hæld rørsukker og flormelis i mandelmelet og blend så alt blandes godt sammen.
  4. Bland det bløde smør i mel blandingen og rør godt.
  5. Pisk et æg ad gangen i til det bliver en luftig masse.
  6. Vend melet i til sidst.
  7. Hæld dejen i en smurt form (20 cm diameter) og bag i 25-30 min.
  8. Afkøl bunden inden vaniljemousse hældes over.

Vaniljemousse:

  1. De 4 husblas lægges i koldt vand i 10 min.
  2. Pisk sukker, vaniljepasta, og æg til tyk luftig masse.
  3. Pisk fløden til flødeskum (det skal ikke være for stift, men let flødeskum)
  4. Vrid vandet ud af husblassen og smelt det ved svag varme, enten over vandbad eller i en gryde på meget lav varme, til det er helt opløst.
  5. Hæld lidt af æggemassen ned i husblassen og rør hurtigt. Hæld resten af æggemassen lidt efter lidt i og pisk hele tiden godt og hurtigt.
  6. Vend blandingen til sidst i flødeskummet.
  7. Kom plastfilm rundt om kagebunden. (se billede forneden)
  8. Hæld moussen over den afkølede bund og lad stivne før skovbærmoussen hældes over.

Skovbærmousse:

  1. 4 husblas lægges i koldt vand i 10 min.
  2. Kog skovbærrene i 5 min.
  3. Hæld rørsukkeret ved, rør og blend skovbærrene til en puré.
  4. Lad afkøle lidt, mens du pisker flødeskummet til let flødeskum.
  5. Vrid vandet af husblassen, kom i puréen og rør godt til husblassen er opløst.
  6. Hæld soyayoghurten lidt efter lidt i puréen og rør godt.
  7. Vend puréen/youghurtmassen i flødeskummet til sidst.
  8. Når vanilje moussen er stivnet hældes skovbær-mousse over. (Jeg plejer at sætte kagen i fryseren i ca. 1/2 time, så plejer den at være klar til at få skovbær-moussen over.)
  9. Når skovbærmoussen er stivnet tages kagen ud af formen, kagefilm tages væk og kagen pyntes efter smag.

 



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *